iphone 6 rumor

iPhone 6 vad händer?

Idag publiserade bla Reuters information om vad de tror nya iPhone 6 innebär. Fokus är på en större skärm, inte konstigt med tanke på vad tex Samsung kommit med +5 inch stor skärm jämfört med iPhone 5 som har är en mer modest 4 inch skärm.

Tricket att göra det är i princip att göra mobilen tunnare (det har många undersökningar kommit fram som mycket viktigt) men något ”längre” och dessutom låta display´n ta en större yta av mobilens front. På så sätt skulle man kunna få ut en 5.5 inch skärm, kanske inte låter mycket mot en iPad (9.7 inch) men det är defakto en ökning på 1.5 inch vilket är en tredjedel större yta.

Det gör att tex använda nyligen släppa Microsoft Office (vilken äntligen släpps från Microsoft för iPad) blir väsentligt lättare. Office program som Powerpoint har ju många företag gjort till standard.

Privat blir det mer realistiskt att göra sin eHandel via iPhone. Fler o fler ehandlar via smartphones men det är klart att en större display gör det enklare att se produkterna innan köp.

Vi får understryka att vi ännu befinner oss i ett ”ryktesläge”, spekulationen är att det blir först till hösten som iPhone 6 finns att köpa.