Huawei P8

Huawei P8 sägs ha kropp av keramik och glas

Ascend P7 var namnet på en av flera Android-drivna flaggskepp från det kinesiska företaget Huawei förra året. I år sägs Ascend P7 ersättas av en produkt kallad Huawei P8. Den kommande produkten sägs använda en Ascend P7-liknande design, vilket bland annat betyder att produktens baksida sägs täckas av Corning Gorilla Glass 3. Istället för föregångarens plastkonstruktion sägs telefonens sidor vara byggda i keramik. Produktens unika material sägs ge den en tunn design som mäter sex millimeter i tjocklek.

Till skillnad från många andra smartphonerykten vi hört den senaste tiden sägs inte P8 vara tänkt att introduceras på MWC-mässan i början av mars, utan visas först i april.

Huawei har inte bekräftat produktens existens eller kommenterat ryktet.

Världens första Ubuntu-telefon lanseras

Världens första Ubuntu-telefon lanseras

Canonical presenterade Ubuntu för telefoner för mer än två år sedan. Nu är det äntligen dags för operativsystemet att nå butiker. Det spanska företaget BQ bekräftar i dag att man kommer att sälja budgettelefonen Aquaris E4.5 med Ubuntu som förinstallerat operativsystem, även i Sverige. Produkten kommer utrustad med en 4,5 tum skärm med qHD-upplösning (960 x 540), en åtta megapixelkamera, ett MediaTek-chip med fyra processorkärnor klockade till 1,3 GHz, 1 GB RAM-minne, 8 GB lagringsutrymme och ett 3G-modem. Med dessa specifikationer kommer produkten säljas för 170 Euro, motsvarande drygt 1 500 kronor. BQ har bekräftat att produkten kommer att säljas i Sverige genom teleoperatören Tre, men inte bekräftat när eller för vilket pris.